Ne hagyja, hogy megbüntessék!

info@syrius.hu 46/500-822 Skype SyriusWeld

A KÉSZÜLÉKEK TELJESÍTMÉNYÉNEK MEGŐRZÉSE

info@syrius.hu +46/500-822 Skype SyriusWeld

Az elektromos berendezések, köztük a hegesztő- és plazmavágó készülékek valamint az elektromos kéziszerszámok érintésvédelmi és biztonsági felülvizsgálata előírás, a Hegesztési Biztonsági Szabályzat ugyanis ezeket veszélyes eszköznek minősíti (HBSZ - 143/2004.(XII.22.) GKM rendelet). Fontos, hogy az áramforrásokon kívül a hegesztő- és plazmavágó pisztolyokra is vonatkozik a felülvizsgálati kötelezettség. Az áramforrásokat az MSZ EN 60974-1 szabvány, a hegesztőpisztolyokat a MSZ EN 50078, a plazmavágó pisztolyokat pedig a MSZ EN 50192 és MSZ EN 60974-1 szabványok szerint kell végezni. Ez a felülvizsgálat kötelező minden vállalkozás számára, amely ilyen eszközöket üzemeltet, elmulasztása súlyos bírságokat vonhat maga után - jobb esetben, rosszabb esetben viszont súlyos balesetek és sérülések történhetnek, amelyeket egyrészt értelemszerűen jobb elkerülni, másrészt következményeiért jogilag a berendezések üzemeltetője felel.


A hegesztőberendezések (hegesztőáramforrások, előtoló készülékek, pisztolyok) jóváhagyása, azaz validálása elsősorban minőségbiztosítási célú tevékenység, amelyet az MSZ EN ISO 17662:2005, ill. az EN 50504 szabványban foglaltak szerint kell elvégezni. A validálás kötelező minden acél- és alumíniumszerkezetgyártó vállalkozás számára , amely az EN 1090-1 szabvány szerint működik! Ez a szabvány minden olyan berendezés validálását magában foglalja, amelyeknek a használata befolyásolja a hegesztés avagy a legyártott termék minőségét, de főleg biztonságosságát, tehát nemcsak az áramforrásokét, hanem az előtoló egységekét és a pisztolyokét is. A validálás során azt kell megvizsgálni, hogy a WPS-ben megadott jellemzők beállítását követően a készülék kimeneti oldalán mért értékek megfelelnek-e ezeknek. Röviden, a validálás arra szolgál, hogy a felhasználó ellenőrizhesse, hogy a készülékei megfelelnek-e az adott alkalmazásra . Akár működés közbeni valós idejű méréseket is végre tudunk hajtani, és a validálásról és kalibrálásról a szabványoknak megfelelő jegyzőkönyvet állítunk ki. A validáláshoz a piacon jelenleg elérhető egyik legmodernebb diagnosztikai készüléket alkalmazzuk, amely maradéktalanul képes az említett adatok mérésére, ellenőrzésére.

NE BÍZZA A VÉLETLENRE GÉPE ÉRINTÉSVÉDELMÉT!

Ne hagyja, hogy bárki megsérüljön!

info@syrius.hu 46/500-822 Skype SyriusWeldBiztonsági, érintésvédelmi felülvizsgálat és validálás

info@syrius.hu +46/500-822
Skype SYRIUS-TECH

A SYRIUS-TECH Kft. az ország egész területén végzi a hegesztőberendezések rendszeres karbantartását, felülvizsgálatát, validálását. A karbantartáshoz és a szervizeléshez az elérhető legmodernebb eszközöket használjuk.

Ne hagyja, hogy megbüntessék!
Ne hagyja, hogy bárki megsérüljön!
Ne hagyja, hogy berendezései állapota miatt megbízásokat veszítsen el!

Kérdése van a szolgáltatásról?


Keressen minket bizalommal!