HATÉKONY HEGESZTÉS- ÉS VÁGÁSTECHNIKAI MEGOLDÁSOK

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Géppróba és üzembehelyezés
Hasznos tudnivalók és tippek
Hírek

Kedves Látogató!

Kopó-fogyó tartozékokat, munkavédelmi felszereléseket, fémipari gépeket (ALFRA, EXACT és SYRIUS mágnestalpas fúrókat) és egyéb termékeinket a webáruházunkban találja.

SYRIUS MD-20 állványos ponthegesztőgép

Tulajdonságok

Névleges tápfeszültség: AC 400V 3f 50/60Hz
Szükséges biztosíték 150A
Kábel keresztmetszet 25 mm2
Fázisonkénti áram igény 63A
Névleges teljesítmény 100 kVA
Bekapcsolási idő 50 %
Üresjárati feszültség 10.513.9 V
Maximális ponthegesztő áram 20 KA
Elektródák távolsága nyitott állapotban 80 mm
Felső és alsó elektródakar távolsága 200 mm
Az elektródakar hossza 350 mm
Max.Elektróda nyomás 4700 N
Levegő nyomás 6 bar
Víz áramlás 15 L/min
Víz hőmérséklet 20℃
Hegeszthető anyagvastagság  2.0+2.0 mm
Méret 96x80x165 cm
Vezérlő típusa: JTF-SMF

 

Rövid leírás

 

Az MD sorozatú állványos ponthegesztőgépünk egy középfrekvenciás inverteres egyenáramú berendezés.

Géptest felépítése: merevített szerkezet a géptestet könnyűvé teszi, a megfelelő merevség mellett. A géptest felsőkonzoljára van a levegős munkahenger, mágnesszelep, erőátviteli egység és a felső elektróda felszerelve. Az alsó konzol az alsó elektródával van felszerelve, az alsó kar magassága állítható, és a tartórúd támasztja alá. A géptest alján lévő talplemezen található furatokon keresztül rögzíthető a gép a talajhoz.

Teljesítmény részegység: Az inverter a fő teljesítmény-meghajtó része gépnek. A háromfázisú, 50/60 Hz-es 400 V váltakozó áramú bemenetet nagyfeszültségű egyenárammá alakítja a tápegység, amely kondenzátorral van összekötve a szűréshez. Ezt követően az inverter egy megfelelő szintű 1KHz-es négyszöghullámú váltakozó feszültséget hozz létre a vezérlés beállításának megfelelően. A PWM-s szabályzáshoz a kimenet vissza van csatolva a vezérléshez, ezzel van megoldva az áramszabályzás. Ennek a folyamatnak köszönhetően létrejön kimenő alacsony feszültség a hegesztéshez.

Hegesztő transzformátor és egyenirányító egység: Az érzékelők a szekunder áramkörben vannak az áramerősséghez méréséhez. Primer oldali szinten a transzformátor, szekunder oldali szinten az egyenirányító blokk van felszerelve hőmérséklet érzékelővel. Minden tekercs és egyenirányító elem vízhűtéses. A működési frekvencia 1kHz, ami nagymértékben csökkenti a teljesítmény rész méretét és egyben súlyát, ezzel a gép teljes súlyát is.

Elektródanyomás-szabályozó részegység felépítése: pneumatikus munkahenger, munkahengert rögzítő konzol, ami összeköti a munkahengert és a lineáris vezetéket. Az lineáris vezeték hőkezelt  svéd kemény króm tengely, amely erősen kopásálló.

Sűrített levegős rendszer: a hegesztőelektróda mozgása és a hegesztés nyomás alá helyezése sűrített levegővel valósul meg. MD sorozatú középfrekvenciás inverteres ponthegesztő kiváló minőségű pneumatikus alkatrészekkel van megépítve, beleértve a nyomáscsökkentő reduktorokat vízszűrővel, elektromágneses szelepeket és áramláskorlátozó szelepeket stb.

Hűtővíz rendszer: a hűtővíz átmegy a  hegesztő transzformátoron szekunder oldali egyenirányítókon, az inverteren, a felső és alsó elektródakaron és a  felső ill. alsó elektródatartón és elektródákon.

Vezérlő egység: a JTF-MF112 hegesztővezérlőnket építjük, amely egy közönséges AC ellenállás hegesztőgépre is felszerelünk: hegesztési paraméterek beállítása, a programok eltárolása és digitális kijelző is található rajta. A vezérlődoboz mikroprocesszoros vezérléssel működik és 16 memóriahelyen lehet eltárolni hegesztési paramétereket. A pozitívabb automatikus teljesítménytényező előnyeivel, a transzformátor túlmelegedés elleni védelemmel, a feszültségingadozás kompenzációjával és más előnyökkel kényelmesen használhatók a kezelők számára. A tényleges hegesztőáramot megjeleníthető a kijelzőn  a minőségellenőrzés érdekében

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Ne maradjon le akcióinkról és újdonságainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Ön a feliratkozás gombra kattintva elfogadja hogy cégünk Önnek marketing tartalmú leveleket küldjön. Adatait bizalmasan kezeljük!

 

Marketing Permissions

Ön sikeresen feliratkozott hírlevelünkre!

Pin It on Pinterest

Share This